Pondicherry och träningspass!

Ännu en händelserik dag i Indien har passerat!

Idag var det dags att lämna Auroville för att besöka den närliggande staden Pondicherry! Vi tog oss dit i en hyrd buss och det blev minst sagt en ”bumpy ride”. Man brukar tala om den italienska trafiken men den indiska trafiken är ett slag för sig. Smala vägar, alla tutar konstant, omkörningar sker hej vilt, få hastighetsbegränsningar, filer på vägarna existerar knappt i praktiken och kor kan dessutom mitt i alltihop vandra ut på vägen och skapa totalstopp (det är ingen myt!). Efter ett tag kom vi i alla fall fram, steg av bussen och möttes av en varm sol och en stad full av aktivitet. Först besökte vi ett tempel tillägnat guden Ganesha. Där skänkte vi gåvor vid altaret och fick varsin vit prick i pannan som prästen gav oss under tiden som han utförde någon ritual. En väldigt speciell upplevelse som vi sent lär glömma. Kvinnorna i truppen tog sedan täten när det kom till shoppandet och handlade både väskor, sjalar, skor, smycken och kjolar. Utbudet var stort, färgerna var många och dofterna slog en i ansiktet och byttes ut frekvent under tiden vi vandrade längs gatorna, somliga var värre och bättre än andra.

Det var många intryck att ta in och när hungern slog till så åt vi. Alla tog vi olika varianter av s.k. Dosai och Tali. Dosai är en pannkaksliknande rätt som är fylld med diverse ingredienser som man sedan doppar i olika såser. Beställer du Tali får du ris, bröd och en stort utbud av såser och mixar som du kan doppa allt i där en del är av starkare karaktär. Rätterna var mycket goda och kommer säkerligen ätas igen under vistelsen.

Efter en lång dag med med mycket promenad och shoppande kopplade vi av med kaffe och milkshake innan vi begav oss hemåt mot Auroville. Där var vi dock 4 stycken som inte tänkte lägga sig på latsidan. Daniel, Filip, Ronja och Johanna tog på sig träningsskorna och tränade tillsammans. En löprunda och sedan intensiva styrkeövningar bestod passet av och efter det blev det en välförtjant och kall dusch. Träningen är inget som får det får slarvas med under resan och nu har vi satt ribban!

Efter en god vegetarisk middag nu på kvällen träffade vi kort studenterna från The American University of Paris. De ska vi samarbeta med under vår vistelse här i Indien och i morgon ska vi träffa dem lite mer. Just nu sitter vi samlade på vår veranda och kopplar av och väntar spänt på vad morgondagen har att erbjuda!

Image

Advertisements
This entry was posted in Daniel skriver. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s