Ronja den raska

Image

Vi överlevde regndagarna och vårt nätverkande kan idag återupptas. Vi börjar med en ny SWOT som nu går in i sin sjunde fas. Det är dags att swota vår egen mormor men ändå klara och raska Ronja Ekström.

Vår erfarna mormor har många styrkor som inte enbart handlar om att baka bullar och diverse andra bakverk till sina barnbarn i klassen:

 • Ronja kan tala tyska flytande och kan även förstå den ruffiga schweizertyskan som är ännu värre än den relationen svenskan har till finskan.
 • Ansvarsfull skulle kunna vara denna krutgummas andra namn. Hon är en förstående vän som håller ordning och reda bland oss alla barn i klassen.
 • Trots ösregn eller över 30 graders värme så håller mormor Ronja hårt i ”att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”, hennes positiva anda märks kan man lugnt säga.

Med åren så bygger även en erfaren mormor som Ronja på Svagheter:

 • Ronja kan inte gå runt, under eller över problemen. Men hon kan äta sig igenom alla problem och bekymmer. Vilket hon ser som en svaghet då hon anser sig äta hela tiden.
 • Hon har även en tendens att lämna ifrån sig saker som hon senare behöver. Hon lämnade tillexempel vattnet på planet innan vi gick av i Indien för att hon ansåg det vara onödig packning. Vad tror ni hände? Jo, klockan var 09.00 , det var 25+ i Indien och Ronja blev törstig.
 • Hennes kontrollbehov! Ronjas favoritsysselsättning är att hitta på olika strategier för att man inte ska märka av att hon likt en presidentkandidat försöker leda gruppen i en viss riktning som hon tycker är bra.

Med åren blir möjligheterna mindre för mormor Ronja, men hon har de bästa åren kvar.

 • Hennes superkamera ger henne stora möjligheter till fina kort. Den kan liknas vid en Mercedez-Benz från 2012 medan våra andra kameror är som en Bubbla från 1963.
 • Singel! Hittar hon en etiopier eller indier som är trevlig och som talar tyska…. Ja då vet man inte vad som kan ske.
 • Hon är vår egna Eva från från filmen Wall-E. Fantastisk på att hålla ordning och reda och fruktansvärt snabb på tangentbordet.

Ingen kan undkomma hot, hur bra man än är:

 • Ronja är älskvärd. Därav ett problem då även malariamyggen kan börja bli lite för närgångna när hon är i Afrika.
 • Hon har under den senaste tiden varit sjukbenägen, vilket gör att många växter löper stor risk att bli plockade då mormor testar alla huskurer som naturen kan ge.
 • Frosseri är som tidigare nämnt ett hot mot vår Ronja. Det är bäst att chokladen i Etiopien har smält innan denna kvinna sätter sin fot i det landet.

Image

Advertisements
This entry was posted in Alla skriver. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s