Nyårsfirande

Det är morgon och jag kan höra musik från grannbyn, de indiska tanternas prat, fåglar, tutandet från trafiken och bredvid mig ligger Louise och sover medan Safi gör sig klar för avfärd.

Jag känner mig utvilad och glad. Idag ska Johanna, jag och en av amerikanskorna Jillsa iväg till WELLPaper för att prata med kvinnorna och få deras synpunkter.

Nyårsafton tillbringade de flesta av oss på organisationerna vi har valt att arbeta med. Jag tror de flesta av oss fick den organisationen som de ville så alla är nöjda och glada. På eftermiddagen åkte vi till Mango Hill och plaskade i poolen och solade.NICE! Däremot hade Filip sitt möte med barnhemmet SALT på eftermiddagen, och Anna och André var på en ljusceremoni så de joinade lite senare. På kvällen åt vi middag, kollade på en modevisning, och gör det man gör på nyårsafton. På tolvslaget hoppade Safi, André, Anna, Daniel och Filip i poolen tillsammans med några av amerikanskorna. Sammantaget var det en bra dag!

Igår var det nyårsdagen. Då var alla lediga och vi svenskar hade en lugn dag hemma. De flesta slängde in en tvätt, vi spelade lite kort, pluggade (ja, vi gör det ibland!) och åt en god lunch på Martinas Café. Kvällen bestod i att vi åt på Visitor Center, även kallat VC, och sen mer kortspel och en film.

Det kan tyckas att det enda vi gör här är att ha roligt och inte ser det här som en kurs vi faktiskt läser…det stämmer nog. Vi har faktiskt kul för det mesta och även när vi jobbar så är det spännande och nya erfarenheter.

Däremot ska det ju tilläggas att vi har inte haft några större sjukdomsfall eller skador bland svenskarna (detsamma kan inte sägas om amerikanskorna). Peppar, peppar ta i trä! Det är även en riktigt bra stämning mellan svenskarna och inga slagsmål har brutit ut än, om man inte räknar med Daniels träningspass som försatte Filip i ett medvetslöst tillstånd. Kanske det är för att vi är världsbäst och FN borde kolla på vår grupp hur man löser konflikter eller mer troligt så är det så att vi känner varandra så väl att vi visste varandras svagheter. Ni som har läst vår blogg tidigare har säkert läst SWOT:arna och inser både att vi faktiskt har koll på varandra men även har väldigt kul ihop.

Så föräldrar, syskon, vänner och andra som oroar sig för oss…lugn! Vi tar hand om varandra.

Advertisements
This entry was posted in Martina skriver. Bookmark the permalink.

One Response to Nyårsfirande

  1. christineekstrom says:

    Låter härligt och tryggt!! Fortsätt att njuta och ta hand om varandra!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s