Vi lever…

Hallå! Vi inser att det är långt mellan inläggen nu men som tidigare nämnts så är vi lite begravda under ett berg av arbete.

Idag är det ungefär en vecka kvar tills vi lämnar Auroville för Mumbai (Bombay) och på ett sätt känns det nice men på ett annat sätt känns det tråkigt. Vi har haft mycket att göra i Auroville men det har varit intressant nära på hela tiden. Från att åka moped på dammiga, småvägar till att besöka en soptipp så har vi haft roligt. Den mest intressanta stället att äta lunch på var Raw Food, efteråt sprang de flesta till affären och köpte mat eftersom Raw Food var en ny och inte helt uppskattad upplevelse. För er som inte vet så är Raw Food mat som aldrig är kokad över 50 grader Celsius. Kanske är det det faktum att vi har skoj med att göra att det finns element som gör det roligare, till exempel Filip som går i koskit och slänger iväg skon på en av amerikanskorna eller Ronja spräcker en hängmatta eller jag som spräcker ett par byxor när jag gräver ett hål i marken. Men samtidigt så är Auroville väldigt inspirerat av Västvärlden och det ska bli intressant att se det ”riktiga” Indien. Men det vi har kvar att göra är att gå på en högtid som kallas Pongal. Ett av inslagen i denna är en tjurrusning där man slänger bananer på tjurarna när de springer förbi. (!) Vi ska även in i Matrimandir (guldbollen) på torsdag. Matrimandir är medelpunkten i Auroville och är ett meditationscentrum med en trädgård runt omkring med olika symboler givna av The mother. Här finns även en urna där jord från alla distrikt från Indien och även många av världens länder har bidragit med jord för att fylla urnan och även representera broderskapet som ska vara kärnan i Auroville community.

Vi ska även plugga nästa veckan så vi kan ta semester i Goa och Mumbai.

Just nu sitter de flesta och förbereder sig för imorgon. Imorgon, lördag, så har vi vår redovisning av projekten. Däremot sitter jag och Johanna och väntar på att ett program ska ladda upp…det tar ungefär 40 minuter så därför har jag tid med ett blogginlägg!

Vi sa innan i ett inlägg att vi skulle berätta om våra organisationer, vilket inte har hänt hittills, men här kommer en presentation om Wellpaper där jag och Johanna jobbar;

Wellpaper är ett social enterprise vilket innebär att man sätter de sociala fördelarna först och vinsten sedan. Deras företag går ut på att utbilda kvinnor i hur man använder tidningspapper för att göra skålar, smycken, väskor etc. De började i 2005 som ett tsunami-relief support och valde kvinnor som hade drabbats hårt av naturkatastrofen. Nu har de flera grupper av kvinnor som arbetar som självgående individer och driver sina egna företag. Wellpaper köper produkterna av kvinnorna och säljer de vidare till affärer i Auroville och Indien men även till andra länder. De driver även ett café som har mestadels vegetarisk mat inspirerat av Mellanöstern (couscous, bönor, falafel etc).

Nu ska Johanna installera sitt program. Johanna frågar ”Varför funkar det inte?”

Filip svarar ”För att det är du som sitter framför datorn!” …och småfnissar lite. Johanna hotar att kasta en vattenflaska på Filip. Ronja tycker att Johanna ska kasta flaskan.

Så här roligt har vi!

Hörs snart!

Advertisements
This entry was posted in Martina skriver. Bookmark the permalink.

One Response to Vi lever…

  1. I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite sure I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s