Semester i Mumbai och Goa!

Hej alla fina!

Vill börja med att be om ursäkt för den extremt dåliga aktiviteten här på bloggen den senaste tiden. Det finns dock förklarliga skäl till det, till exempel har vi inte haft våra datorer med oss på vår lilla semester vilket har bidragit till en väldigt begränsad tillgång till internet. Nu sitter jag och Ronja på ett hotellrum i Chennai och ska lämna Indien ikväll och resa mot nya äventyr. Igår skiljdes gruppen åt och gick åt fyra olika håll. Avskedet kändes i hjärtat, väldigt sorgligt och konstigt. Vi har kommit varann så nära under resan och vant oss vid att alltid vara inom en armlängds avstånd från varandra. Det kommer kännas väldigt tomt och vi kommer sakna varandra mycket, men samtidigt är det spännande då resans andra etapp börjar och ett nytt äventyr väntar! Blandade känslor alltså 🙂 MEN vi har ju haft en underbar sista tid tillsammans i Mumbai och Goa som jag tänkte försöka sammanfatta för er. Varnar redan nu för långt inlägg.

Tidigt på lördagsmorgonen den 19 Januari sa vi hejdå till Auroville och styrde kosan mot Mumbai. Det var en väldigt stor skillnad att komma till Mumbai efter att ha spenderat så lång tid i Auroville. Mumbai är jättestort och har allt du kan kräva av en riktig storstad. Överdriven lyx, en strand, shopping, turistfällor, Starbucks och McDonalds, slum, misär, en fin tågstation och en jäkla massa människor. Jag personligen blev positivt överraskad av staden då jag hade förväntat mig att det skulle vara jobbigare och mer påfrestande än det var. Den var faktiskt en trevlig stad och det kändes verkligen värt att spendera några dagar där då det kändes som man fick se mer av riktiga Indien, iallafall mer riktigt än var Auroville var.

På söndagen åkte vi på utflykt till Elephanta Island som låg en timme med båt utanför hamnen. Där tittade vi på gamla grottor som va UNESCO World Heritage – märkta. Rätt coolt men minst lika underhållande va alla apor som sprang runt och snodde fantaflaskor från dom små indiska barnen. Tillbaka från ön igen bestämde vi oss för att gå till Café Leopold (som det står om i boken Shantaram) och fika. Precis när vi hade satt oss kom det fram två tjejer till bordet och sa “This might sounds as a really weird question – but do you wan’t to be in a Bollywood-movie?” Lite ställda tittade vi alla på varann och började skratta. Informationen från henne var att en buss skulle ta oss från Mumbai till Bollywood bara en halvtimma senare, vi skulle bli bjudna på mat, få kläder och smink och vara uppe och filma hela natten, och sen få skjuts tillbaka till Mumbai nästa morgon. Vi bad om lite betänketid och bad henne komma tillbaka en halvtimma senare. Diskussionen mellan oss gick mellan  “Shit vad kul, klart vi ska göra det” – till “Men kan vi lita på dom? Tänk om vi blir kidnappade och dom tar alla våra pengar?” Förvirrade gick vi en halvtimma senare för att möta Bollywoodkillen och en hel buss fylld med andra västerlänningar som redan hade tackat ja. Tyvärr fick vi inte alla plats så det slutade med att jag, Johanna, Martina och Safi hoppade in i bussen och vinkade av dom andra på trottoaren. På vägen dit gick många tankar genom huvudet, kommer vi bli mördade? Kidnappade? Rånade? Sålda? Det var ju en liten risk vi tog men vi valde att tro på dom och som tur va så valde vi rätt. Vi gled in på ett stort område fullt med olika loger och uppbyggda scener och vi kunde andas ut. Vi fick ta på oss, vad enligt dom var vad västerlänningar har på sig när dom festar, och börja spela in scener från ett rave i Goa. Hela natten skulle vi alltså dansa och hoppa till en och samma technolåt samtidigt som vi skulle låtsas vara både fulla och höga. De första timmarna var väldigt roliga, mycket på grund av alla härliga människor som var med. Men efter att bli fösta fram och tillbaka av kameragänget och konstant få höra i megafonen JUMP! JUMP! JUMP! började det klockan 4-5 på natten bli lite tradigt. Men trots att det var kallt och vi var väldigt trötta de sista timmarna är vi alla väldigt glada att vi gjorde det. Fast vi hade nog inte gjort det igen 🙂 Det hela var en väldigt speciell och bisarr upplevelse som är väldigt svår att göra rättvisa såhär kortfattat, men hoppas ni iallafall får en liten uppfattning om hur det var.

Resten av tiden i Mumbai skulle jag beskriva som ganska behaglig med solnedgång vid havet och goda middagar på Leopold.

Efter en timmes flygning i första klass (vi blev uppgraderade!!) kom vi fram till Goa på tisdagkvällen den 22e. De första dagarna spenderades på stranden i Calangute där vi bodde och vi var väldigt lyckliga av att få ligga i solen och bada i havet. Däremot var det väldigt obehagligt många gånger på grund av alla indier. Stranden va fullproppad av indier, i princip bara män, som konstant ville ta kort på oss och glodde ögonen ur sig så fort vi rörde på oss. En dag var det så mycket folk att vi fick gå igenom en hel vägg av gloende män för att komma ner till vattnet. Väl i vattnet var det stora killgäng som nästan omringade oss och med mening ställde sig väldigt nära bakom oss så vi skulle trilla på dom om det kom en våg. Lite skärrade och illa till mods var vi glada att vi hade med oss Filip och Daniel som iallafall gjorde det lite bättre. Efter den upplevelsen gick vi inte tillbaka till samma ställe igen utan var lite längre bort där det var mycket mindre folk. En dag tog vi en liten tur till Goas huvudstad men det var på söndagen så det var inte så mycket öppet, men mysigt ändå. Vi åkte också på utflykt till norra Goa där vi badade i en sötvattensjö och drack drinkar till tonerna av Redemption Song med Bob Marley. Det var fint det. Men allra finast var dagen vi åkte till södra Goa. Stranden var i en liten bukt omringad av klippor, inte alls mycket folk och en väldigt härlig och avslappnad stämning. Vi sa där och då att om det blir en nästa gång i Goa är det absolut här man ska bo och även rekommendera andra att besöka.

Efter nio nätter i Goa och en jäkla förbättring på brännan kände vi oss nöjda med semesterlivet och redo att fortsätta äventyret tillbaka till Chennai och sen vidare till Malaysia, Öst Timor, Uganda och Etiopien.

Från och med nu kommer vi alltså uppdatera bloggen på olika håll. Nya äventyr väntar och vi ser fram emot att komma till ett nytt land och påbörja vår sista termin innan vi blir färdiga informatörer.

Stay tuned och må väl! Kram från oss alla

Advertisements
This entry was posted in Louise skriver, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Semester i Mumbai och Goa!

  1. Linda says:

    Vi tänker massor på er här hemma! Bara njut nu och kom ihåg att detta är er livs resa!! 😀 Allt här hemma är precis som vanligt! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s