Spöregn, strömavbrott och en massa annat i Uganda

Jag och Safi har nu varit I Uganda en vecka. Vi har hunnit med att fixa SIM-kort till telefonen, lokalisera oss, shoppa och plugga en hel del. Vi har även hittat ett mysigt café (Café Pap) och har bokat boende för hela vistelsen och även börjat kolla upp safaris för att kolla på bergsgorillor. Vi har även åkt boda-boda som var en upplevelse, Safi hade en kjol på sig så hon åkte damsadel, och det är nog inte att rekommendera. Boda-boda är taxi-mopeder som man kan hitta överallt i denna staden och eftersom det är mycket trafik så går det fortare att snirkla sig igenom och mellan bilarna med mopeder.

Igår bestämde vi oss för att gå till en marknad som heter Crafts Africa. Efter lite sökande så insåg vi att den låg enbart två gator nedanför oss så det är bra för det kommer bli återbesök.

På marknaden fanns det väskor, träskulpturer, skålar, smycken, plånböcker, kläder, tyger och mycket mera. Självklart ville man ha allt man såg och jag hittade en massa presenter (både till mig och andra) men i slutändan gick Safi hem med en jättefin väska och öronhängen och jag med två skålar och ett par koben-öronhängen.

Efter det tänkte vi att vi skulle gå till Owino Market som är Ugandas största marknad som säljer kläder, men först skulle vi äta lunch. Så vi satte oss på en uteservering och beställde. Efter ett tag blev vädret sämre så vi gick in i restaurangen. Det dröjde inte länge tills det började hagla och det var inte småhagel. Bilalarm gick igång av haglet! Sen började det spöregna och Safi och jag insåg att Owino Market (som vi gissar är en utomhusmarknad) inte skulle vara kul att gå i om det regnar om den ens är öppen vid regn. Så det får bli en annan dag. Men vi skulle ta oss hem i regnet så det var bara att springa hem i regnet och när vi kom hem plaskade det ordentligt om oss. Eftersom det inte bara regnade utan åskade och blixtrade också så var vi strömlösa några timmar. Så vi sov, läste och slappade dessa timmar.

Idag ska vi träffa WOUGNET (Women of Uganda Network) och vår kontaktperson Moses. Det ska kul att sätta igång på allvar nu istället för att enbart läsa artiklar, rapporter och hemsidor. För de som inte vet ska Safi och jag studera Mobiles for Development (M4D) och vilken inverkan som mobiler har på hälsa i Uganda. Vi ska även samarbeta med UNICEF.

Så vi har det bra i ”the Pearl of Africa” och ser fram emot de nio veckor vi ska vara här.

Vi hörs snart igen!

Hälsningar från Martina

Vårt hotell

Vårt hotell

Gorillor i trä vid ett köpcenter

Gorillor i trä vid ett köpcenter

Utsikt över Kampala

Utsikt över Kampala

Safi och en elefant

Safi och en elefant

Advertisements
This entry was posted in Martina skriver. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s