Bröllop!

 

Bröllop är något himla fint, tycker jag. Det spelar ingen roll i vilket land det är, bara det faktum att man firar kärleken är så väldans bra. Så när jag och Louise igår blev inbjudna till vår vän Antenehs bröllop blev vi väldigt glada och förväntansfulla. Och idag var det dags. När vi anlände till Antenehs föräldrars trädgård hade själva vigselceremonin redan varit och det var dags för festen! Brudparet och deras närmsta vänner satt på en liten specialbyggd scen på stolar som mest liknade kungatroner. Nedanför satt alla vi gäster på rad och tittade upp mot dagens huvudpersoner. Efter lite allmänt mingel var det dags för det vi varit lite nervösa för, nämligen mat och dryck. Vi bjöds, som vi fruktat, på den lokala ölen. Efter den första, skälvande klunken insåg vi att det smakade om inte gott så i alla fall helt okej denna gång. Första eventuella pinsamheten var alltså undanröjd. När det kom till maten så bjöds det på buffé, vilket också gjorde det lite lättare att inte äta det man inte gillade.

När alla ätit sig mätta var det dags för tal. Först brudgummens far, sedan brudens. Och helt plötsligt, utan minsta förvarning stod jag och Louise längst fram framför alla vänner och släktingar med mikrofonen i handen! Hjälp! Som tur är lyckades Louise leverera några väl valda ord som möttes av stormande applåder. Efter vårt lilla framförande blev brudparet välsignat av en präst innan den lite mer informella delen av festen tog fart. Det var nämligen dags för dans! Brudparet började och bjöd inte på bröllopsvals utan på traditionell etiopisk dans som involverar mycket studsande upp och ner, vickande på axlar, höfter, bröst och rumpa. Festen hade dragit igång på allvar! Alla samlades längst fram, och gammal som ung började dansa, sjunga och jubla. Louise och jag höll oss i utkanten och konstaterade att är man inte född med ”swag” så är man inte. Det var en fantastiskt härlig stämning och vi log så att kinderna nu värker.

Efter nära fyra timmars bröllopsfest tog vi så följe med en av våra nya vänner och vandrade trötta hemåt. Vi konstaterade att vi hade känt oss otroligt välkomna av alla på festen och att det var länge sedan man såg så mycket kärlek och glädje i ett och samma rum. Denna dag är verkligen en dag vi aldrig kommer glömma!

DSC_0068

Brudparet

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tillsammans med Antenehs pappa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi höll som sagt tal

Advertisements
This entry was posted in Ronja skriver. Bookmark the permalink.

One Response to Bröllop!

  1. Åh vad spännande!! Vilket lång hår du fått Ronja ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s